Gasontsnapping, Walmolenerf (Gouda)

Rond 10 over 1 vanmiddag werd de brandweer van Haastrecht en de Officier van Dienst gealarmeerd voor een mogelijke gasontsnapping aan de Walmolenerf in Gouda.

De brandweer kwam snel met spoed ter plaatse en verrichte vrijwel direct diverse metingen in en rondom de locatie van de melding, welke zich bevond in/nabij een hoekwoning aan het einde van de betreffende straat.

Na diverse metingen bleek dat er daadwerkelijk gas kon worden gemeten, tevens kon zo nu en dan een soort gaslucht geroken worden. Dit was voor de brandweer genoeg reden om Stedin in te schakelen en op verder onderzoek te gaan naar waar het lek zich exact bevond. Hiernaast werden ook de woningen waar gas gemeten werd geventileerd.

Nadat de locatie werd gevonden en Stedin aanwezig was, werd het lek gedicht, waarna na nog een extra meting en ventilatie, men weer veilig hun woning in kon. Stedin verrichte gelijk de nodige extra werkzaamheden terwijl de brandweer weer retour kon gaan.

Door de melding was een deel van de straat afgesloten en kwamen velen mensen kijken naar wat er gaande was. Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en is er verder geen schade ontstaan.


Melding:

Datum: zondag 25 november 2018 13.08
Adres: Walmolenerf (Gouda)
Melding: Prio 1 Gasontsnapping
Voertuigen: TS 16-3230 (Haastrecht), OvD 16-9194 (Gouda e.o.), Politie, Stedin

Foto’s:


Media:

Author: RFGFotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.