#Grip 1 #verkeersongeval met beknelling (meerder gewonden/2 doden), C.G. Roosweg / #N210 (#Lekkerkerk)

Vanmiddag rond half 3 werden meerdere hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de N210 tussen Lekkerkerk en Krimpen a.d. Lek.

Ter hoogte van hectometerpaal 6.4 was een zeer ernstig ongeluk gebeurt tussen 1 bestelbus en 2 personenauto’s met flinke schade en meerdere gewonden ten gevolge.

Brandweer, politie en ambulance-voertuigen werden in grote getalen opgeroepen om met spoed naar het incident te verplaatsen, alwaar ze vrij snel ter plaatse waren.
Tevens werden er 2 traumahelikopters ingezet, welke een paar meter van het incident vandaan landde. Zij stegen na afloop beiden weer op retour naar hun basis.

De brandweer had als taak diverse slachtoffers uit hun beknelde positie te bevrijden waarna ambulance-personeel te samen met een MMT-arts de behandeling kon starten.
Nadat deze was afgerond ter plaatse werden de betreffende slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, allen met onbekende verwondingen.
Voor 1 persoon bleek echter alle hulp helaas te laat gekomen te zijn, deze overleed namelijk ter plaatse aan de ernst van zijn/haar verwondingen.
Ook werd 1 persoon aangehouden (mogelijk alleen i.v.m. “onder invloed” test). En ook hoefde 1 persoon niet mee naar het ziekenhuis.

Nadat alle slachtoffers waren vervoerd kon de VOA zijn onderzoek verrichten naar de oorzaak van het ongeluk en kon een berger alle voertuigen bergen.
Waarna tot slot de weg werd schoongemaakt en na uren afgesloten te zijn geweest voor al het verkeer weer vrijgegeven kon worden.

De exacte oorzaak van het ongeval is onbekend.

Update 24-12: Het bericht is binnengekomen dat een 2e slachtoffer helaas aan haar verwondingen is overleden in het ziekenhuis.

Dit artikel word waarschijnlijk nog aangepast!

Wij wensen alle betrokkenen/nabestaanden veel sterkte en onze condoleances toe!


Bron: Politie

UPDATE, Twee slachtoffers overleden na zwaar ongeval op N210
Laatste update: 23-12-2018 | 19:56

Lekkerkerk – Bij een zwaar verkeersongeval zondagmiddag 23 december omstreeks 14:30 uur op de N210 bij Lekkerkerk kwam een 29-jarige man uit Lekkerkerk om het leven. Vijf slachtoffers raakten gewond, waaronder twee zwaar gewond. Bij het ongeval waren drie voertuigen betrokken. Een 28 -jarige bestuurder is aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het veroorzaken van het ongeval wordt onderzocht. De weg is enige tijd afgesloten geweest in verband met het politieonderzoek.

Na de eerste meldingen gingen hulpverleners direct naar de plaats van het incident. Daar bleek dat een voertuig in het water terecht was gekomen. De brandweer haalde een aantal beknelde personen uit dat voertuig. Ambulances vervoerden in totaal 5 slachtoffers naar het ziekenhuis. Een van deze slachtoffers, een 29-jarige vrouw uit Lekkerkerk, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) doet in samenwerking met de tactische afdeling van bureau Verkeer, onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De 28-jarige verdachte wordt gehoord. Om uit te sluiten dat hij middelen heeft gebruikt die mogelijk de rijvaardigheid beïnvloeden, is er een bloedproef bij hem afgenomen. 

Update: 
De 29-jarige vrouw uit Lekkerkerk die in kritieke toestand lag, is vannacht in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. 


Melding

Datum: zondag 23 december 2018 14.28
Adres: C.G. Roosweg / N210 6.4 (Lekkerkerk)
Melding: Prio 1 Ongeval wegvervoer letsel (GRIP: 1) (beknelling zwaar)
Voertuigen:  

Foto’s:


Media:

Author: RFGFotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.