Vaardigheidstoets Lekkerkerk 2018

Hieronder vind u ons beeldverslag van de vaardigheidstoets in Lekkerkerk op 15 september 2018!

De brandweer (spelende ploeg) werden gealarmeerd voor een ongeval met zware beknelling bij een bedrijf  (Prins Transport) aan de Storkstraat 2 in Lekkerkerk. Er zou een aanrijding hebben plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto. Echter ter plaatse bleek dit dus niet buiten te zijn gebeurt.

Aldaar aangekomen werden ze begroet door de melder welke hen kon vertellen dat er een ongeval had plaatsgevonden in de loods van het bedrijf. Een vrachtwagen reed naar achter waarbij deze een auto na achter duwde, aldaar een werknemer van het bedrijf bezig was met het lassen van de betreffende auto. Hierdoor raakte zijn arm bekneld onder de auto en ontstond er een kleine brand in een ton met vloeistof welke naast hem stond. Dit samen zorgde voor brandwonden en veel rook. Waar de ploeg een oplossing voor moest vinden. Ze moesten wel eerst de vrachtwagenchauffeur uit zijn cabine halen. Nadat dit gedaan was kon men met o.a. hef-gereedschap de persoon bevrijden. 

Echter net voor ze hiermee gereed waren bleek er meer aan de hand te zijn, namelijk dat er zich mensen, vluchtelingen, in de container van de vrachtwagen bevonden. Zij begonnen ineens hard te bonken aan de wanden van de container. Wat voor stevige afleiding kon zorgen. Echter, zolang ze bonkten leefden ze nog en waren ze dus veilig, de prioriteit lag bij het stabiliseren van het voertuig / het blussen van de ton met vloeistof en het bevrijden van de lasser. De vluchtelingen konden hierna bevrijd worden waarna het incident was geklaard.

Dit alles moest binnen 35 minuten (signaal inpakken) geklaard worden, waarna na 40 minuten men het scenario afgerond moest hebben.

Na afloop kon men vervolgens zich verschonen op de kazerne en was het wachten op de prijsuitreiking (met aansluitend avondeten) welke was om half 6 aldaar.


Uitslagen

  • De beste 3 gaan door naar de finale op 27 oktober 2018 in Reeuwijk!
  • Speeltijd = Omdat exacte tijd enorm in de war is geraakt, heb ik gewoon de volgorde genoemd. Dit is dus niet de uiteindelijk plaats, zie daarvoor “Plaats”!
  • Team Facilitair is uitgevallen omdat zij het team niet compleet konden krijgen i.v.m. diverse redenen.
  • De ploegen buiten de top 3 waren in feite niet binnen de tijd, de top 3 wel.
Speeltijd Ploeg Punten Plaats
1e Haastrecht 1488 3
2e Ouderkerk a.d. IJssel 1589 1
3e Bergambacht 1373 4
4e Woubrugge 1555 2
5e Stolwijk 1161 6
6e Oegstgeest 1269 5

Foto’s:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

Zie meer foto’s op Google Foto’s!


Media:

Volgt?

Author: RFGFotografie

2 thoughts on “Vaardigheidstoets Lekkerkerk 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.