Ontruiming van seniorenflat na een zeer grote brand (GRIP 1) in een woning, Jan van Bijnenpad (Waddinxveen)

Vanavond/vannacht heeft er een zeer grote brand gewoed in een seniorenflat aan de Jan van Bijnenpad in Waddinxveen.

Het was rond 6 over 11 toen brandweer Waddinxveen werd gealarmeerd voor een rookmelder in een flat aan de Jan van Bijnenpad in Waddinxveen.
Al snel bleek dat het om een serieuze brand ging met veel rook en werd er dus opgeschaald, uiteindelijk zelfs naar GRIP 1 Zeer grote brand.

De brand woedde in 2 appartementen van een flat met ouderen welke allen vrij moeilijk te been zijn, wat dus voor een ingewikkelde klus zorgde voor alle hulpdiensten.
Politie, brandweer en ambulance diensten hadden hun handen vol aan het evacueren van de tientallen ouderen welke zich nog in het appartementencomplex bevonden.

Enkelen moesten met de autoladder naar de begaande grond worden gebracht, anderen konden met behulp van omwonenden en dus de hulpdiensten zelf naar de begaande grond komen.
Allen werden opgevangen, eerst buiten, later in een naastgelegen zalencentrum. Diversen moesten vanwege mogelijke rookinhalatie worden nagekeken.
In totaal zijn minstens 8 ouderen met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Het is onbekend hoe het met deze mensen ondertussen gaat.
Dit alles zorgde ervoor dat naast diverse ambulances, ook het Rode Kruis werd ingezet om de nodige zorg te kunnen bieden.

De brand zelf kon snel worden geblust, al konden de appartementen waar de brand worden niet meer worden gered. Zij bleven zwaar beschadigd achter.
Echter vanwege de rook die door de brand vrijkwam, duurde het nog een flinke tijd voordat het appartementencomplex weer veilig kon worden verklaard.

De omgeving werd deels afgezet, dit weerhield velen mensen er niet van om te komen kijken. Enkelen ook omdat zij familie in de flat hadden wonen en zich zorgen maakten.
Wanneer de bewoners terugkunnen na hun appartementen is onbekend. Na afloop konden de hulpdiensten weer opruimen en retour.


Melding:

Datum: dinsdag 25 juni 2024 23.06
Adres: Jan van Bijnenpad (Waddinxveen)
Melding: Prio 1  (GRIP 1) (Zeer gr. BR) BR woning (flat)

Video:


Foto’s:

Zie meer foto’s op Google Foto’s:


Media:

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven