Verkeersongeval (2x Vrachtwagen) leid tot lange files op de A12 bij Waddinxveen

Vanmiddag rond 5 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de A12 bij Waddinxveen.

Ter plaatse was op de splitsing met de A20 ter hoogte van HM-paal 27.6 een ongeval gebeurt waarbij 2 vrachtwagens waren betrokken.
Door nog onbekende reden botste een vrachtwagen vol op de achterkant van een andere wagen. Met de nodige schade tot gevolg.

Brandweer, politie en ambulance kwamen snel ter plaatse, zette de weg grotendeels af en ontfermden zich over de mogelijke slachtoffers.
De bestuurder van de voorste vrachtwagen mankeerde gelukkig niks, zijn wagen was ook relatief licht beschadigd en kon na afloop zelf verder rijden.
De bestuurder van de achterste vrachtwagen had minder geluk en raakte lichtgewond, Hij hoefde echter niet mee naar het ziekenhuis. Zijn wagen moest wel geborgen worden.

Vanwege het incident werd door politie/Rijkswaterstaat de weg grotendeels gesloten zodat alle hulpverleners veilig hun werk konden doen.
Hierdoor ontstond een extreem lange file, langer dan die normaliter rond dit knooppunt. Het duurde even voor deze oplostte.
Hulpdiensten konden na een controle in/rondom de voertuigen vrij snel weer retour. De bestuurder hoefde niet bevrijd te worden.

Meerdere bergers hebben tot slot de voertuigen geborgen. Waarna de weg weer vrijgegeven kon worden.


Melding:

Datum: vrijdag 12 april 2024 17.01
adres: A12 L 27.6 (Waddinxveen)
Melding: Prio 1 Ongeval Wegvervoer (Zware THV) (vrachtauto)

Foto’s:

Zie meer foto’s op google foto’s!


Media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven