Disclaimer

Beste bezoekers,

Zelf ben ik van mening dat als men geen geld aan mijn beelden verdiend, ze deze gratis en voor niks mogen/kunnen gebruiken, zolang er maar aan naam/bronvermelding word gedaan. Zodra echter men mij “inhuurt” en/of dus wel geld verdiend aan mijn beelden, dan ben ik genoodzaakt, ook om het eerlijk te houden richting mede-fotografen, wel geld te vragen voor mijn werk/diensten.

U kunt al mijn beelden krijgen, meestal binnen 24 uur na uw aanvraag, digitaal via wetransfer en/of fysiek, u betaald daarvoor natuurlijk wel de kosten, via prints (denk aan kalenders/canvasdoeken en meer). U kunt vervolgens de beelden gebruiken op uw social media/intern binnen uw organisatie-familie-vrienden groep. U dient ten allen tijden mijn naam/bron wel te vermelden (Remco F. Gerritsen. Taggen op social media kan/mag ook! Website-vermelding heb ik het liefst) en kan/mag de beelden NIET doorverkopen.

Indien u WEL geld verdiend aan mijn beelden zult u na de aanvraag/levering van de beelden een factuur, zonder kvk/btw nummer, ontvangen op het adres waarop u ook uw foto’s ontvangt. De prijzen variëren per aanvraag/gebruik, maar beginnen zo rond de 25 euro! Let daarbij wel op dat de eerdergenoemde regels blijven gelden. Indien u ze per print ontvangt betaald u de print-kosten, de prijs van de foto’s en zullen wij de print persoonlijk bij u leveren, u betaald dus geen verzendkosten (die nemen wij dus voor onze rekening). Gemiddeld loopt dit op tot 75 euro!

Voor video’s gelden tarieven die beginnen bij € 75 per video-item! Natuurlijk kan/mag u de beelden ook embedden, ze staan immers al op Youtube. Ook hier wel met naam/bronvermelding.

Indien u mijn beelden heeft gezien en dusdanig geïnteresseerd ben om mij in te huren dan hoor ik het graag. Ik ben (bijna) altijd beschikbaar buiten werktijden. Tijdens werktijden is er ook een mogelijkheid mij in te schakelen, maar dan moet ik dit wel eerst regelen op mijn werk dat ik vrij kan nemen op het moment dat u van mijn diensten gebruik wil maken. Let wel u betaald hiervoor een speciaal tarief gezien het mij vrije uren kost. Wij zijn tevens meestal op zaterdagen bij evenementen aanwezig, maar kunnen altijd een plekje vinden in onze agenda voor u.

Inhuren kunt u doen per mail of als u mij toevallig een keer ziet. Het is belangrijk dat u bij deze aanvraag vermeld waarvoor het is, wat u verwacht van mij, wanneer en hoelang u mijn diensten benodigd heb, of u dit voor privé en/of zakelijk gebruik zal gebruiken (factuuradres erbij is handig voor de factuur), naar welk e-mail adres ik de foto’s kan sturen etc. Hierop zal ik meestal direct tot max 24 uur reageren. U kunt contact met ons opnemen via onze “contact” pagina. Wij vragen 25 euro per uur! Bij hele unieke/bijzondere opdrachten met extra druk/stress etc zoals bruiloften beginnen we bij €50 per uur!  Bij deze bijzondere opdrachten zal er een voorschot verplicht betaald moeten worden van 50 euro per uur, ongeacht hoe of wat! Alles is altijd in overleg mogelijk natuurlijk. Verder betaald u pas na het leveren van de beelden. Ik vertrouw erop dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

In onze ogen kunnen/mogen hulpverleners altijd gratis gebruik maken van onze diensten, ook als ze ons inhuren. Donaties zijn wel altijd welkom, zie daarvoor onze Go Fund Me pagina.

Bij misbruik van onze voorwaarden zijn wij genoodzaakt u een factuur van minstens 100 euro te sturen. Al zullen wij eerst een vriendelijkere manier uitproberen door te vragen of u op zijn minst naam/bronvermelding wilt vermelden! Wij horen graag indien u gebruikt maakt van onze beelden of/waar/wanneer u deze plaatst zodat wij ernaar kunnen refereren in onze eigen berichten.

Wij zijn van mening dat u ons alleen hoeft in te huren als u bereid ben om mij het recht te geven om deze beelden ook te gebruiken op eigen websites/socials! Indien u dit niet toestaat zal ik helaas een hoger tarief per uur/foto moeten hanteren. Gezien u onze recht/vrijheid dan ontneemt om onszelf te promoten. U koopt in feite dan alleen-recht namelijk.

Wij zullen beelden die online staan NOOIT verwijderen. Wij doen NIET aan blurren. Wij houden ons aan de Nederlandse recht/wet/regelgeving.

Bedankt voor uw tijd/moeite/energie en graag tot een volgende keer.

M.v.g. Remco F. Gerritsen

Scroll naar boven